PEDICURE CHRISTA

Hoofddorp

Back
Next
Likdoorn
Eksteroog

Likdoorns zijn eeltige knobbels op de voeten meestal aan de buitenzijde van de grote of kleine teen. Ze worden ook wel eksterogen genoemd vanwege de zwarte kern.
Likdoorns ontstaan door knellende schoenen of een afwijkende manier van lopen, waardoor extra druk op de tenen of andere plekken aan de voet ontstaat. Ze ontstaan dus als gevolg van een natuurlijke reactie van de huid: overal waar de huid onder druk staat of harder dan gemiddeld slijt, wordt extra veel hoornlaag gevormd. Onder de voet, aan de ellebogen en in de handen als iemand zwaar werk doet, is deze extra hoornlaag heel nuttig. Aan de zijkant van de voet of op de tenen is het echter alleen maar lastig.

Behandeling
Als je last hebt van likdoorns, dan kun je zelfzorgmiddelen met salicylzuur of trichloorazijnzuur gebruiken. Dat maakt de huid zacht. Als na ongeveer een week de likdoorn zacht is geworden, dan kun je die gemakkelijk met de hand verwijderen.
Ook is er een medisch hulpmiddel op basis van trichloorazijnzuur verkrijgbaar.

Preventie
Draag altijd schoeisel dat goed past aan je voeten. Daarmee voorkom je dat er problemen ontstaan.

Wanneer medische hulp zoeken?
Je hoeft met likdoorns of eksterogen niet langs een huisarts. Je kunt wel overwegen om een afspraak te maken met een pedicure die je kan helpen bij de aanpak.
INFO
ADRES : Clingenburg 55 Hoofddorp
MOBIEL : 0611391072
MAIL : Cjapool@kpnmail.nl

BEDRIJFGEGEVENS
KVK 34258
U kunt mij vinden in GoogleMaps
Openingstijden    
Maandag 13.00 20.00
Dinsdag 16.00 20.00
Woensdag 10.00 20.00
Donderdag 10.00 20.00
Vrijdag 10.00 16.00
Zaterdag 13.00 16.00
Zondag Gesloten